Wednesday, 7 November 2012

ABG STAR

selamat hari jadi abg star.. semoga panjang umur n sihat selalu :) sayang abang saya..

Monday, 30 January 2012

sikit sikit

aku dah try sikit sikit.. kalo xnampak die.. aku okay ja tapi bila nampak die jadi balik macam dulu.. so aku akan cuba try xnampak die hahaha... susahkan... xpe nama pun ag azimah.. apa apa pun bole :) dont worry..

Friday, 6 January 2012

tentang die-ABG STAR :-)

PART 2


Tiap2 ari aku mesej dengan abg star. . Waktu 2 aku rasa happy sangat.. semua masalah aku kongsi dengan dia.. bila mesej dengan dia aku kena stop bila dah pukul 12 malam sebab dia jenis yang tido awal.. mula2 aku pelik juga tapi lama2 aku dah biasa.. aku start couple dengan abg star waktu form 3 walaupun kenal die dari form 2 so dia dah tau perangai nakal aku macam mana.. semua benda yang aku buat dekat sekolah aku citer dekat dia.. die pun sama.. die kan form 5.. tapi citer die semua yang baik2 ja.. penah la satu hari dia bawak enset p sekolah pastu dia mesej aku.. die cakap die rindu aku sangat2.. aku tanya nape tibe2 cakap cam 2.. die kata sebab member2 yang len tengah dating dengan awek masing2 tapi die ja duduk sorang2 sebab awek dia jauh.. aku la 2 he3.. sian die.. tapi nak buat macam mana dah kita orang duduk jauh.. form 2 dengan form 3 die orang first yang wish befday aku tapi bila aku dah form 4 aku rasa excited sangat bila nak dekat befday aku.. sebabnya kita orang kan dah couple so aku nak rasa bila dia wish befday aku sebagai awek die.. die dah janji nak jadi orang first.. so aku saja ja nak buat suspen aku off enset aku 2 hari 17/3 smpe 18/3 walaupun befday aku 18/3 tapi aku saja ja off awal.. 19/3 ari rabu aku ingat lagi sebab waktu 2 aku baru balik sekolah pastu aku pun bersemangat nak on fon.. tak sabar nak baca mesej abg star.. banyak mesej yang aku dapat dan seperti yang aku nak.. abg star adalah orang first yang wish.. die wish 17/3 pukul 8 malam rasanya.. aku happy giler J dalam banyak2 mesej tibe2 ada 1 no aku xkenal.. bila aku buka aku terkejut sangat.. ‘salam syg.. abg nie, nie no kawan abg.. abg nak bagitau yang ayah abg dah meninggal ari nie.. balas mesej dekat enset abg.. abg perlukan syg L’ lepas baca aku terus menangis.. aku tengok tarikh mesej 18/3.. aku sedih bila baca ayat terakhir abg star.. sumpah kalau aku tau aku tak kan off enset.. aku terus call abg star.. bila die jawap die boleh gelak tanya aku pergi mana dua hari.. aku tanya die tak apa2 ke.. lepas 2 terus senyap.. aku tau die tengah menangis.. aku minta maaf dengan die.. aku pun menangis sekali.. aku dapat rasa hati aku sakit sangat bila dengar die menangis.. die kata die maafkan aku.. die xdapat nak bagi hadiah tapi die minta maaf sebab buat aku menangis.. Cuma die kecik atie sebab bila die perlukan aku, aku xdak dengan die.. walaupun kta orang berkomunikasi dengan enset ja tapi aku dapat rasa apa yang die rasa.. kalau aku dekat tempat die mesti aku pun kecik atie jugak.. die kata die tunggu aku mesej die nak dekat 1 ari baru balas.. lagi laju air mata aku keluar.. die kata die nak berehat nanti bila die dah ok baru die mesej aku.. nak dekat 4 ari baru die mesej aku.. selama 4 ari 2 tiap2 malam aku menangis.. aku rindu dekat die.. kesian dekat die waktu tunggu mesej aku tapi aku boleh plak off fon sebab saja nak wat suspen.. bila die mesej die citer die terkilan sangat sebab sebelum ayah die meninggal ayah die ada tanyer die ada awek tak.. die cakap ada.. die kata nak citer pasal aku esoknya tapi ayah die dah meninggal.. ayah die meninggal sebab excident n jatuh dalam sungai lepas 2 lemas.. die kata mak dengan nenek die dah tau pasal aku.. nenek die ada cakap entah2 aku nie jodoh die sebab ayah die meninggal waktu befday aku.. aku nie Cuma mengaminkan.. mudah mudahan apa yang nenek die cakap 2 betol.. aku sayang die sungguh.. die mesej aku tibe2 cakap time kasih.. aku pelik gak tapi baru aku teringat sebenarnya sebelum befday aku ada post pic aku dekat die.. patut la die happy sangat.. kiranya e2 lah first time die tengok aku walaupun dalam pic je.. die kata mak die pun dah tengok.. tapi die tanya aku yang mana satu sebab dalam pic 2 ada dua orang.. aku kata kalau sungguh die sayang aku die mesti tahu aku yang mana.. ha3 jahat dak.. die kata yang belah kanan sebab Nampak muka macam nakal sikit.. aku pun bagi tau.. betol la 2 hahaha.. pande die teka.. walaupun baru tengok.. 3 bulan lepas 2 abg star p plkn sebelum 2 die ada post surat dekat aku.. sekali dengan pic die.. baru la aku tau ensem rupanya abg star aku hehehe.. die kata bile die dekat plkn dah xbole mesej.. sebab 2 die bagi pic.. kalau rindu bole tengok muka die.. selain tengok pic die kata macam biasa aku bole tengok bintang.. walaupun aku hanya tengok bintang tapi die dapat rasa kalau aku tengah rindu die sambil tengok bintang.. walaupun happy bila die kata macam 2 tapi aku menangis sebab aku tau aku mesti rindu giler dekat die.. selama 3 bulan abg star dekat plkn aku mesej dengan die ari sabtu dengan ahad ja.. bile ari jumaat baru aku topup.. e2 pun semata mata sebab nak mesej dengan abg star he3.. macam2 benda yang die citer dekat aku walaupun aku tak dapat p tapi aku dapat tau banyak benda yang ada dekat sana.. yang paling aku suka bila die citer pasal senjata.. yang paling aku sedih bila die citer die ada adik angkat waktu p rumah anak yatim.. walaupun aku kata aku tak kisah tapi aku sedih.. aku xnak cakap dekat die sebab aku xnak nanti die kata aku xmemahami die.. benda kecik macam 2 pun bole buat aku nangis tau sebab die.. bila dah abeh plkn die start keja dekat ‘ayam mas’.. kta orang pun dah xselalu mesej sebab die balik pun nak dekat tengah malam.. tapi tiap2 malam die akan wish selamat malam dekat aku.. ada satu hari die mesej kata nak jumpa aku.. terkejut aku bila die kata die praktikal dekat ‘ayam mas’ cawangan perak.. tapi die xbagi tau bila.. tau2 ja die mesej die dalam bas on the way nak mai eypoh.. aku punyer la terkejut sebab xsedia lagi nak jumpe die..

*nanti sambung part 3..
he3.. bila ada mood :)

Monday, 19 December 2011

sedihnya aku tengok moto aku..

18.12.2011 dalam pukul 6.45 cam 2.. aku on the way nak balik ruma sewa dekat sri iskandar.. aku excident disebabkan nak elak kereta.. die belok xbagi signal.. nasib baik la aku xbawak laju.. tempat aku jatuh 2 dekat ja ngan umah opah aku.. maa aku dah kata dah jangan balik lagi.. die suruh balik ja pagi isnin.. masalahnya aku ada trip ID p KL.. 3 ari.. dengan bajunya xkemas.. 2 la aku degil sangat nak balik.. xmo dengar cakap maa aku.. lepas ja jatuh aku col adik lelaki aku (bob) die datang amek aku.. then aku col ayah aku cakap aku jatuh.. die ngah ngok bola datang amek aku bawak p klinik.. doktor 2 cuci luka aku pastu inject ponggong aku.. dah la die doktor muda.. segan aku hahaha... sakitnya jangan cakap la.. aku mula2 xmo cucuk tapi ayah aku marah.. die kata nak bagi ilang ase sakit.. lepas aku jatuh aku asik ingat kat moto aku ja.. sedih betol aku ngok moto aku calar balar.. padahal aku baru ja cuci.. xtau nak cakap camne sedihnya aku tiap kali aku ngok moto aku.. ish parah betol.. walaupun aku lagi teruk daripada moto aku tapi aku tetap sedih ngok moto aku..

*sory moto sebab xdapat nak jaga kau elok2..
seyes aku sedih sangat.. nak tido pun aku sampe termimpi2 kat kau..
AHS9590, nanti kalo aku dah kaya sikit aku tolong rawat kau pulak yek..

Tuesday, 6 December 2011

ya sudah la..

penyakit orang yang cepat jemu..macam mana nak buat yek?.. aku pun boleh penat kalo macam nie.. aku tak minta la yang aku dijadikan cepat jemu.. macam mana kalo aku dah kawen.. perh susahnya hidup aku.. boleh ke aku jumpa dengan orang yang aku tak kan jemu.. mesti bole kan?.. nama pun ag brutal yang comel :-) itu jela yang aku nak citer sekarang nie.. sikit je kan, tak macam selalu he3..

IZINKAN AKU MENCINTAIMU
Sungguh benar ku cintaimu
Meski kau tak anggap ku ada
Ku tak akan memintamu
Untuk mencintaiku
Ku tak berharap kau cintaiku
Ku tak berharap kau balas cintaku
Yang aku harap kau izinkan aku cintaimu
Cinta ini sudah terlanjur ku miliki dari dirimu
Biarkan cintaku bersamamu
Meski ragaku tak bisa bersamamu

*untuk dia... sampai kat sini ja kisah kita..

Apapun yang terjadi
Ku kan selalu ada untukmu
janganlah kau bersedih
Couse everything’s gonna be ok

*khas untuk abg star :-)
satu2 nyer laki yang xjemu selain daripada ayah..
semoge happy selalu..

Friday, 2 December 2011

STILL SINGLE

maksud aku sekarang nie pun aku still single tapi cam xavailable la plak ha3.. mana lebih ok?.. single or couple?.. ada yang tengah couple kata kalo single lebih baek sebab xyah pk mslah pasal boy kte.. yang ngah single plak kata baek couple sebab kte xase sunyi.. kalo aku plak SUKA HATI KORANG LA hahahahaha... xdak salahnyer kalo nak couple ngan single pun.. dua2 ada cerita sendiri.. ada sedih ngan happy.. jangan frust nongeng sudah..
ok sekarang citer pasal aku plak.. sekarang nie bila aku kira2 balik, dah 9 bulan aku single.. dah xase ape2 pun..  kalo mesej pun ngan kawan2 ja.. kredit aku pun jimat he3.. aku pun sebenarnyer malas nak pk pasal couple nie.. bia la aku single pun janji orang xkacau aku.. lagipun aku nie dah la jenis yang susah nak sayang orang.. nak suka orang pun aku susah.. tapi sekarang aku ase macam suka kat sorang mamat  nie he3.. tapi setakat suka jela.. bese la normal kan kalo kte suka kat orang.. yang peliknyer aku xtau nape aku suka die maybe sebab die simple je kot.. aku kan ske orang yang simple.. name ja simple tapi susah giler nak cari orang yang simple.. kebanyakkan nyer poyo je lebih.. 
sekarang nie aku pelik sikit sebab kalo nak couple pun aku akan time orang yang mintak couple cara gentlemen sikit.. hahahaha gedik kan.. sape la yang nak wat cam 2 kat aku.. nak kata comel pun dak hehehe..
xpela kira cam impian aku ja.. sebab lame single kan.. berangan je lebih.. maksud aku gentlemen 2 aku just nak orang 2 mintak couple face 2 face.. bukan dalam mesej yang macam xboy aku penah wat sebelum nie.. agak2 ada dak laki cam 2 nak wat kat aku :-) ehem sebenarnyer kalo xdak pun xpe tapi kalo ada lagi ok he3.. sekarang nie memang xdak calon pun.. yang mamat aku citer aku suke tadi, aku je yang suke die, die xsuke aku pun.. die pun dah ada awek.. xkisah la.. janji aku apy sekarang nie ngan kawan2 aku..
ok la nanti aku citer apa yang akan jadi seterusnyer..

*semoge aku n die apy selalu :-)
impian aku nak EGO S dah tercapai akhirnyer.. alhamdulillah..
time kasih ayah, ag sayang sangat kat ayah..
walaupun ayah xbeli kat ag pun ag still sayang ayah..

Monday, 7 November 2011

HARI JADI ABG STAR..

dah masok 8.11.2011 so ari nie la hari jadi abg star.. rindunyer aku kat die.. SELAMAT HARI JADI ABG STAR.. semoge panjang umo n sihat selalu.. adik sayang sangat kat abg.. walaupun adik xwish kat abg tapi adik sentiasa ingat befday abg.. xpenah lupa pun.. adik nak wish kat abg tapi adik takot mesej adik just menganggu abg ja.. mana la tau sekarang nie abg dah kawen ke.. abg tetap abg adik sampe bila2.. maafkan adik sebab xwish kat abg taun nie.. selalunyer tiap2 taun adik wish sejak kte kenal.. adik takot makan atie ja ble abg xrply mesej adik.. xkira kat mana pun abg ada adk tetap sayang abg.. sekarang nie ase sedih sebab ngah rindu abg gler2.. adik dah ngok bintang kat lua tapi tetap rindu abg..


p/s: miss u n love u as brother so much :-)