Friday, 12 August 2011

best xbestnyer sabtu

salam.. dah lame aku xtulis kat blog nie..
arie nie ari sabtu..
aku nak citer best ngan xbestnyer ari sabtu aku nie..
mula2 citer pasal yang xbest dulu..
aku kena siapkan assigment aku ari nie..
bukan la maksud aku kena siapkan sume dalam satu ari nie tapi..
aku kena siapkan sikit2 sebab ari isnin aku kena tunjuk kat lecturer..
payah kan jadi budak ID nie..
tapi xpe mesti ada hikmahnyer..
bukan setakat koje ID koje furniture pun aku kena siapkan..
aku xtau la sempat ke dak aku nak kena siapkan..
dah la penyakit malas aku nie semakin menjadi2..
xpaham aku..
dah la asik nak tido ja..
kalo malam memang koje aku xkan jalan punyer..
nie pun aku dah bazirkan masa 2 arie (khamis ngan jumaat)..
aku xwat koje langsung pun..
so aku kena korbankan sabtu aku nie menjadi sabtu yang xbest..
ok tamat lah suda citer pasal sabtu yang xbest..
sekarang citer pasal sabtu yang best plak..

apa yang bestnyer..
aku masih lagi tingat kejadian semalam lepas abeh kelas CTU..
satu lagi kenangan yang sweet bagi aku..
hahahaha.. citer pasal budak 2 la..
ehem aku senyum ja sampe balik bilik bila tingat balik..
sampe aku termimpi2..
aku memang salu mimpi pasal budak 2 hehehe..
ase kelakar plak..
padahal aku xdak pape pun ngan budak 2..
petang semalam aku buke pose umah ara (tiara nurbani)
yang p sekali mak a.k.a mira duniya, ayah a.k.a fiq, abang sulong a.k.a akbar n musfirah a.k.a fira..
sedap mak ara masak..
pastu best ngok perangai kawan2 aku nie..
macam2 kisah ada..
itulah kisah yang aku tingat ari sabtu nie..
pagi tadi aku col nazira ngan kakngah..
rindu kat depa..
tambah2 nazira..
lame xjumpe die.. xsabar nak tunggu cuti nanti..
bole la kteorang kua buke pose sama2 ngan member len gak (azam, ayie, hani, atim, amir, dad, syed, hasrul, aqil)

p/s~ semoge aku dapat siapkan koje aku nie..
       dengan izin allah s.w.t..
       arap2 penyakit malas aku nie berkurang sementara waktu untuk last projek aku nie (design restoran)

Thursday, 4 August 2011

HATI HATI LA SIKIT ISH..

APA LA NASIB AKU NIE..
NIE KALI KEDUA AKU XLEY MASUK BILIK..
KUNCI AKU HILANG...
NAPE LA AKU XHATI2..
MACAM NIE LA JADINYER..
DOK TERMENUNG BAWAH POKOK PASTU TERTIDO SEMENTARA NAK TUNGGU ROOMATE BALIK KELAS..
HUH SALU AKU WAT JAHAT KAT ORG..
HAA KAN DAH KENA BATANG IDUNG SENDIRI..


TAPI XPE SEBAB AKU ASE CAM APY PLAK..
BLA ORANG YANG KTE SUKE TGUR KTE HEHEHEHE...
WALAUPUN MEN MATA SEKALIPUN TETAP ADA ASE APY..
HAHAHA GATAL PLAK BULAN POSE NIE HU3..
BEST GAK KELAS CTU TD HAHAHAHA...
(ADA CITER SIKIT PASAL KELAS TADI HE3)


YANG AKU ASE LAGI APY SEBAB ARI NIE AKU NAK BALIK BUKAK POSE NGAN AYAH N ADIK2 KAT UMAH..
SEYES ASE BEST :-)
ARI JUMAAT YANG DINANTI HE3..


AKU ADA AJAK MIRA KECHIK A.K.A MAK A.K.A MIRA DUNIYA, BAPAK A.K.A FIQ N KAWAN2 LEN BUKAK POSE UMAH AKU..
YELA BUKAN SALU..
KALO DORANG ADA MESTI LAGI BEST HE3..


TIBA2 JA ASE RINDU KAT BESTFREN NAZIRAH NAZERI..
NAK BUKAK POSE NGAN DIE TAPI DIE XBALIK MINGGU NIE..
DIE BALIK 26.8 NANTI..
E2 PUN NAK DEKAT GHAYE..


XPELA JUMPE SEBELUM GHAYE NANTI..
SAYANG NAZIRA :-)
SAHABAT SELAMANYER..

Monday, 1 August 2011

poseku-ari pertama

ari nie dah mula pose (1.8.2011)
ase sedih sebab first time aku pose xdak sekali ngan family aku..
salu ari first mesti ayah aku yang masak kat uma..
aktiviti berjalan macam besa..
ari isnin mestila p studio..
aku xase lapa pun ari nie.. mesti sebab pose kan?..
kat studio mesti la macam bese aku akan dengar lect aku en nordin yang itam manis memberi khutbah..
smpe la kol 12.. pastu rehat sat p solat kat PI lama a.k.a pusat islam..
abeh solat p studio balik smpe la kol 5..
lepas 2 aku pun balik.. depan pintu bilik jumpa ngn roomate amirah abd shukor (diari cik gedik) punyer tuan..
aku dah janji ngan die nak beli makanan buka pose sama2..
aku mandi n solat.. abeh solat jam kol 6.. aku tengok kat bazaar amai orang.. aku ngan mira pun decide nak p kol 7.. dah kol 7, aku pun turun ngan mira p bazaar..
otw p bazaar ayah aku col..
die tanyer ari nie makan apa?..
aku kata baru nak p beli.. aku tnyer ayah buke pose kat mne?..
ayah kata buke uma opah.. sume adik2 aku ada..
aku tnyer ayah masak ap?..
ayah kata macam2 lauk ada..
jlousnyer aku..
ayah kata cian kat anak die nie..
die kata xpe nanti ari jumaat ayah amek.. bole buke pose kat uma :-)
dah smpe bazaar, orang pertama yang aku jumpa kasha iaitu my class rap n iz, fira, yana n daus..
dorg pun nak beli makanan gak..
aku cam xsangka sekejap ja lauk2 kat bazaar dah abeh..
dah la amai gler orang..
last2 aku ajak mira p DM a.k.a dewan makan ja..
memang naseb xbek la.. aku masuk je dewan ngok amai gler..
penuh dewan makan.. beratur panjang plak 2..
aku ngan mira beratur beli nasi pastu terus balik kolej tapi kteorg singgah sat kat ayor gedegang beli ayor botol ja yang harge 2 ringgit..
dah sampe waktu buke, aku bersyukur sebab dapat gak aku pose ngan buke he3 walaupun tanpa ayah ngan adik2 yang sedap berbuke kat uma opah..
mesti sedap opah masak..




*pengajaran die jangan la beli makanan saat2 akhir macam aku ngan mira.
nanti jadi la macam kami yang terpaksa makan nasi lembik n lauk xsedap..
dah la xdapat beli ayor sejuk..


tapi xpe aku redo.. aku kan orang perak hahahaha... (ada cerita disebalik aku orang perak 2, nanti aku citer ^-^ )