Wednesday, 27 July 2011

aaaaa aku xpaham la....

nape ngan aku nie.... ase menyesal la plak... nape la aku wat keputusan cam nie... sekarang baru aku tau... dulu aku xpk pun kesan die.. sekarang aku xtau nak wat camne... benda dah jadi... so aku kena la teruskan gak walaupun atie aku xikhlas... macam mane nak berkat kalo aku xikhlas.. tapi nak wat camne... aku xtau camne nak bagi atie aku ikhlas... aku pening la... aku xtau nak citer kat sape.. kat sini jela aku bole citer masalah aku walaupun aku tau xdak orang yang akan bace blog aku nie.. ayah.... camne nie... ag xpaham la nape ag jadi camnie.. ag ase cam xley nak teruskan ja.. tapi nak wat camne, ayah dah banyak abehkan duit untuk ag.. bukan sikit tapi banyak... bayangkanlah kalo seminggu 100 ringgt.. kalo sebulan??.. sian ayah keja siang malam untuk anak die..


aku rungsing sebab aku ase aku tersalah pilih cos la kat uitm sri iskandar nie..
aku amek cos interior design.. iaitu reka bentuk dalaman.. dulu aku amek cos nie sebab cikgu aku kata xpernah pun budak2 yang amek cos berkaitan seni xdak keja bila dah abeh blaja so aku pun men tekan la amek cos berkaitan seni.. last2 aku dapat cos nie.. mula2 aku ingatkan senang tapi bila dah masuk baru aku tau camne susahnyer blaja kt U.. selama nie aku ingat bila blaja kt U senang ja.. upenyer waktu zaman skola lagi best.. betul la cakap cikgu2 aku sebelum nie.. aku rindu waktu zaman skola dulu.. macam mane aku nak wat nie.. aku macam xdak semangat ja.. aku perlukan --- -----.. aku betul2 perlukan die.. hanya die ja bole bagi semangat kat aku.. xdak pun orang len yang amek berat pasal aku.. sekarang aku terpaksa teruskan jugak study aku kat sini demi ayah ngan mak aku.. moga2 aku dapat restu dari mereka.. aku perlu blaja cmne nak ikhlaskan atie aku.. aku memang xdak bakat la dalam seni nie.. aku nak jadi POLIS.. TOLONG LA ATIE.. TOLONG IKHLAS..

Wednesday, 20 July 2011

~LELAKI IDAMAN~ CAMNE YEK??

nak gak cerita tapi cam xdak mood ja nak citer, bukan ap.. sekarang nie ngah single pastu nak kena teliti sikit pasal lelaki idaman nie.. yang pasti sye memang ngah SINGLE tp xavailable hahahahaha... nak tau npe xavailable?.. haaa e2 sye cter gak nnti he3.. ada ke cinta sejati utk sye yek?.. payah la nak cari.. 1 dalam sjuta.. dah la sye nie jenis yang susah nak syang kt orang laki nie.. kalo suke 2 normal la tapi klo sayang ish kena pk smpe 100x.. patut la smpe sekarang single.. tapi xkisah la single pun.. klo ada cnte 2 adala.. klo xdak pun xpe, redoo jela he3.. sye nak die datang sendiri.. bukan xmo cari tapi belum mase lagi.. banyak lagi mase ad klo panjang umo.. so xkisah sangat la.. xpe nanti sye senaraikan ciri2 lelaki idaman sye.. kalo dah nme pun lelaki idaman semestinyer nak yang bek2 ja.. tapi klo nak cari laki wat suami setiap kekurangan kte kena terima.. sebab manusia kat dunia nie xdak yang sempurna.. setiap manusai ada melakukan kesilapan.. hahahaha ada gaya cam ustazah dak?.. ustazah ag, ish cam xley caya ja.. xbole blah btol hehehe.. 

xdak kawan xley idop he3..


sye nak citer pasal kawan plak..
kawan sye nie ada dalam 3 kategori..
plik kan?? he3..


first group kawan dekat rumah.. kawan dekat rumah ada 3 orang..
nama fadzilla aka laa, jamilah aka mila n zuria aka joyah spot..
tapi sekarang sejak joyah spot pindah, kteorng dah xrapat ngan die..
yela die dah ada pakwe, mne la nak kua ngan kteorg dah..
laa nie 2 pupu sye.. ayah die ngan ma sye spupu..
sekarang die form 4..
rapat ngan die smpe die pn salu tido kat uma..
dah anggap cam adik jaa.. lagipun die xdak akak..
sume yang die xtau, die tnyer kteorang..
kalo nk kua xsah kalo xajak depa..
macam xbest ja..
mila nie adik angkat sye..
baru abeh spm..
kteorg malam2 memang salu lepak umah die..
ayah n mak die dah macam family kteorang gak..
best sangat dapat member cam dorang nie.. memang satu kepala..
tambah2 kalo bab karok..
memang giler abeh la..


second group mmber skola..
bestfwen sye nazirah, ayie, azam, hatim, dad, amir, wan, aqil, hasrul, syed..
tapi sejak masing2 sibuk sambung blaja, kteorg dah jarang jmpe n kua sme..
nazirah blaja kt polymas kedah, ayie poly unku omar perak, azam form 6 skola smkkppi, hatim kt poly kulim, dad poly penang, amir poly behrang, wan uitm arau, aqil uitm shah alam, hasrul kolej kat tronoh, syed sme cam azam form 6, satu kelas lagi..
sekarang hani dah jd bff sye sekali..
hani blaja kt uitm sri iskandar..
dulu waktu skola walaupun satu kelas tapi xrapat sangat..
sekarang dapat 1 cos, 1 U, 1 kolej..
kadang2 balik pun sme2.. yela umah kteorg dekat ja..
sekarang nie kalo nak kua pun ngan nazirah, ayie, azam, hatim n hani..
yang len 2 dah sibuk ngan hal masing2..
nie la hani farhana mmber 1 cos, 1 U, ngan 1 kolej 2..


dalam gamba nie ada ayie, azam, hani n nazira..


hani n nazira..


sye ngan nazira..


nie gamba waktu wat bbq kat umah dad..
yang tepi sye 2 ayie, belakang die amir n belakang sye 2 zafirah..
bbq nie wat waktu nak dekat exam spm kalo xsilap..




yang tepi sye 2 azam, tepi die syed, tepi syed, hatim n tepi hatim 2 la nazira..








last group ialah mmber2 dekat uitm sri iskandar..
yang paling rapat ngan sye sekarang nie tentu la my roomate..
amirah abd shukor aka mira from klate n nur hidayu abdul mutalib aka ayu from kedah..
sayang sangat ngan dorang 2 nie..
dua2 ada keistimewaan masing2..
mira amek cos town planning.. town planning 2 perancangan bandar dan wilayah..
ayu cos OM, office management.. yela nme pun ayu kena la amek cos yang nampak ayu ha3..
nak jadi setiausaha la katakan..
mmber classmate plak amira rasyidah akak mira kchik, aida hilwa aka wawa, shahirah aka eira..
best mmber ngan dorang nie..
dorang sempoi gler..
ble tension kalo jumpe dorang nie memang ilang la tension 2..
memang akan gelak smpe sakit perut..
mira orang ganu, aida orang kedah, eira plak orang kay el (KL)


pelikkan npe xdak nme laki..
mmber skola pnyer la amai laki daripada pompuan hahahaha...
xtau la npe mmber laki yang nak rapat xdak bknan d atie..
nak dijadikan bff brkongsi cerita suka duka xdak..
yela sebab dah bese ngan ayie, azam n hatim..
xdak pun mmber laki kt U nie yang sempoi cam dorg tau..
ish kat mne la nak cari..
susah tau, sebab 2 la bersyukur sangat ada mmber cam ayie, azam n hatim..
kalo ada mmber yang bole blah pun akasha, akhbar, n wan aka wanted..
wlaupun salu gado ngan wanted tapi dah anggap die mmber..
sme ja cam akasha, dorang anak mnja.. dorang sendiri yang ngaku he3..
AYU, HANI, SYE N MIRA
AYU, MIRA, SYE N KAK HAIZA
MIRA, SYE N AIDA
WAKTU NAK SAHUR-PART 1
MIRA KECHIK
CLASSMATE WAKTU BARU DAPAT STUDIO YANG ADA AIRCOND
HA3 GELAK JELA
DEKAT SUNWAY PYRAMID

CLASSMATE
CLASSMATE WAKTU PART 1
YANG BAJU OREN 2 KASHA, MY CLASS RAP

suka makan???? suka minum????

sye suka makan makanan ala2 kemboja sikit..
bese la, ayah sye kan orang kemboja..
he3..
ayah sye pandai masak tau..
die suke masak daging masak kicap..
sedap sangat..
yela orang salu kata kalo laki masak lagi sedap dari pompuan..
sye pun agak setuju la..
sye lagi suke makan daging daripada ayam..
ble time ghaye sye xsntuh ayam pun sebab ada daging he3..
tambah kalo ada daging masak kicap or rendang..
ayor plak sye paling suke ayor kelapa..
kalo p p.malam gerenti cari ayor kelapa..
tapi orang kata kalo minum banyak sangat xelok..
betol ke??..
sye pun xtau..
yang pasti sye memang suke..

bende yang sye xsuke makan first sekali kerang..
daripada kechik memang xsuke..
xtau npe memang xley nak masok perut..
msti terklua balik..
sayur pun banyak yang sye xmakan..
taugeh, timun, kacang panjang, tomato, terung, pkoknyer memang banyak sayur yang xsuke..

sayur yang sye suke pun bendi, kobis, salad, kacang botol, kangkung..
petai pun sye agak ske he3..

ayor yang sye xbekenan ayor yang brjus buah..
contoh buah tembikai..
ais lemon tea memang la sangat xske..

sory la..
sye bukan gedik tapi nak wat macam mne..
memang sye nie agak cerewet bab makanan nie..

asenyer amai yang xske bendi tapi sye ske..
abang ipar sye kata macam hingus ja bendi kalo masak..
tapi apa sye peduli, dah e2 yang sye suke..

kalo sye nak dengki ngan abang ipar sye, sye boh bendi kalo ngah masak..
gerenti die mrah n xmakan..
biaq p die la...
kurus sikit badan die yang dah membulat lebih daripada orang mengandung hahahaha...
(eh xbek gelakkan orang he3...)

tapi abang ipar sye ensem tau walaupun badan die dah bulat...
amai peminat lagi 2...
npe plak sye cter pasal abang ipar sye nie he3..
sebabnyer sye terlupe nak cter kat last post..
nme die ipin..
nme sebenar arifin..
nampak cam kuang aja kan panggil ipin ja..
tapi nak wat cmne dh bese panggil cmtu..
yela sebelum kawen ngn akak, sye memang rapat ngan die pun..
sye suke die ngan akak sye..
kalo sye xdak nampaknyer akak sye 2 masih ngan ex die yang gelap 2 hahaha...
xbek kutuk, azha nme die..
mke cam syamsul yusof..
alaa anak dato' yusof haslam..
sye arap sgt akak ngan abang ipar sye bahagia hingga akhir hayat..

almak nampaknyer sye dah melalut smpe ke mne tah...
orang nak citer pasal makanan ngan minuman ja td hahaha..
over plak smpe ke akhir hayat plak sye cter nie..

nak gak sye letak pic waktu akak ngan abang ipar sanding he3..




Tuesday, 19 July 2011

KUAGE SYE

NAMA AYAHANDA SYE AHMAD B IBRAHIM
SYE SYG SGT AYAH SYE..
SSAH TAU NAK CARI AYAH CM AYAHANDA SYE..
NAMA MA SYE HASIMAH BT ZAKARIA.
SYE XPANGGIL MAK ATAU MAMA TAPI PANGGIL MA..
SYE PN SYG MA SYE..
YELA SPE XSYG MAK KN..

MARI KTE CERITA PASAL ABANG SYE..
NAMA MOHD ASRUL NIZAM..
UMO 22 PADA TAHUN 2011..
ADIK2 DIE PANGGIL DIE YOP..
DULU WAKTU KCHIK PANGGIL ABANG
TAPI XTAU CAMNE BOLE MELEKAT PANGGIL YOP..
ABANG SYE ENSEM TAU..
ALA2 PELAKON KOREA GITU..
SYE SKE GURAU2 NGAN DIE..
KADANG2 SAJA PANGGIL DIE ANJE DPN KWAN2 DIE..
MESTILA DIE MALU SBB DAH BSAR PN PANGGIL ANJE..
MA N OPAH SYE YANG PANGGIL ANJE..
SPECIAL KAN.. HAHAHA...

SEKARANG PASAL AKAK SYE..
NOR AISHAH A.K.A KETOT..
HAHAHA NPE KETOT SBB
DIE XTINGGI LA..
UMO 21.. 
KTEORANG PANGGIL DIE KAKNGAH..
DAH AD ANAK SORANG TAU..
MUDE LAGI KAN DH KAWEN..
XPE SEBAB ADA ORANG NAK JAGE..
NIE PIC DIE N MY BROTHER IN LAW..

NIE PIC ANAK DIE




NAMA DIE NURUL BALQIS A.K.A. CENYIT
CENYIT 2 KECHIK DALAM BAHASA KEMBOJA...
COMEL KAN ANAK SEDARA SYE YANG PERTAMA NIE..

ADIK SYE ADA 4 ORANG
ADIK POMPUAN BWAH SYE UMO 17 TAHUN..
NOR AZIELA MAZNIE..
DIE XSUKE KALO KTEORG PANGGIL MAZNIE..
PELIK LA, SEDAP APA..
KTEORANG PANGGIL DIE JILA..
GANGSTER KAT SKOLA NIE..
SALU JA NAK GADO..
NGN BUDAK2 PUN JADI..

ADIK LAKI BWAH DIE MOHD SHAHARUL NIZA AKA BOB OR BOBOB..
WALAUPUN NME BOB TAPI JANGAN SALAH SANGKA..
DIE XGEMUK PN..
UMO 15 TAHUN..
SYE SALU GADO NGAN DIE..
ADIK YANG PALING SYE SYG..
TPI SYE AGAK ADIL GAK LA..
SUME ADIK SYE SAYANG HE3..

BAWAH BOB ADIK LAKI..
MOHD SHAFIROL FITRI.. 
UMO 13 TAUN..
NIE LEN SKIT..
DIE RAJIN TAU..
SUME KEJA DIE BOLE WAT TERMASUK LA MEMASAK..
DIE PUN AGAK PANDE LA..
KTEORANG PANGGIL DIE SAPIT..
GAYA DIE ADA LA CAM LEMBUT2 SIKIT..
TP SEKARANG ADA LA NAMPAK CAM KURANG SIKIT KELEMBUTAN DIE 2..

ADIK BONGSU SYE POMPUAN..
NOR AZLEEN AMIERA..
SYE SEBENARNYER XSUKE ORANG NME MIRA..
SEBAB ORANG  NME MIRA NIE SELALUNYA GEDIK..
UMO 8 TAUN..
KALO BAB MENYAMPUK NO 1..
ASAL ORANG TUA BERCERITA JA ADA LA DIE..
SIBUK JA..
DAH MACAM ORANG TUA..
PADAHAL BUDAK2 LAGI..

NIE LA ADIK2 YANG SYE SAYANG..

SEBENARNYER KTEORANG NIE ANAK KACUKAN..
AYAH SYE ORANG KEMBOJA..
MA SYE MEMANG ORANG PERAK..
XRAMAI PUN YANG TAU..
SEBAB KTEORG ADIK BERADIK PUN MKE LEN2..
SYE DAH LA AGAK GELAP SIKIT..
PUNCA KAWAD KAKI LANIE..
TAPI XPE..
SEBAB E2 YANG SYE SUKE..
SO KALO ADA YANG SUKE SYE KENA TIME LA YANG SYE NIE GELAP SIKIT..
HE3..
XPUN SYE CARI JA LAKI YANG LAGI GELAP DARI SYE HA3..
ABEH CITER KAN SENANG HE3..

NANTI SAMBUNG LAGI.. 
SYE NAK CITER MACAM LAGI..
MAKLUMLAH SYE NIE MEMANG SUKE BERCERITA TAPI XSUKE MENGUMPAT..
YELA ADA HAJAT SEBENARNYER NAK JADI PENULIS NOVEL.. HUHUHU.. :-)

pertama sekali

nama sye nor azimah binti ahmad.. 
nape yek sye gtau... he3
sebabnyer first sekali nak citer pasal diri sye...
yela sye kan baru lagi..


sye anak ke-3 drpd 7 org adk beradik.. 
hobi sye suka sgt tengok bintang..
nak tau npe, nnti sye cter..
pastu sye suka ngok wayang..
ngok bola xkisah la kt uma or kt stadium.. tp lg suke kt stdium..
baca novel.. macam2 novel sye dah bce..
ske sakat org.. xkisah la bdak kchik or org tua..
kre hobil la 2 he3..


cita2 sye sebenarnyer nak jdi polis..
tpi skg sye blaja kat uitm sri iskandar..
amek course interiot design..
npe sye amek cos 2..
sye pn xtau...
tp yang pasti abeh ja blaja sye nak teruskan cita2 sye nak jadi polis..
tp ayahanda sye bg ke?..
xpela e2 pk len kli...


nie la gamba2 wktu sye skola..
kadet polis 2..
he3 besela nak sangat jadi polis kan...
amek kau hahaha...


ok... lepas nie cter pasal ap yang sye suke mkan ngn minum plak..
pasal kwan2,
laki idman ha3 nie sye suke..
pasal family sye..