Monday, 19 December 2011

sedihnya aku tengok moto aku..

18.12.2011 dalam pukul 6.45 cam 2.. aku on the way nak balik ruma sewa dekat sri iskandar.. aku excident disebabkan nak elak kereta.. die belok xbagi signal.. nasib baik la aku xbawak laju.. tempat aku jatuh 2 dekat ja ngan umah opah aku.. maa aku dah kata dah jangan balik lagi.. die suruh balik ja pagi isnin.. masalahnya aku ada trip ID p KL.. 3 ari.. dengan bajunya xkemas.. 2 la aku degil sangat nak balik.. xmo dengar cakap maa aku.. lepas ja jatuh aku col adik lelaki aku (bob) die datang amek aku.. then aku col ayah aku cakap aku jatuh.. die ngah ngok bola datang amek aku bawak p klinik.. doktor 2 cuci luka aku pastu inject ponggong aku.. dah la die doktor muda.. segan aku hahaha... sakitnya jangan cakap la.. aku mula2 xmo cucuk tapi ayah aku marah.. die kata nak bagi ilang ase sakit.. lepas aku jatuh aku asik ingat kat moto aku ja.. sedih betol aku ngok moto aku calar balar.. padahal aku baru ja cuci.. xtau nak cakap camne sedihnya aku tiap kali aku ngok moto aku.. ish parah betol.. walaupun aku lagi teruk daripada moto aku tapi aku tetap sedih ngok moto aku..

*sory moto sebab xdapat nak jaga kau elok2..
seyes aku sedih sangat.. nak tido pun aku sampe termimpi2 kat kau..
AHS9590, nanti kalo aku dah kaya sikit aku tolong rawat kau pulak yek..

Tuesday, 6 December 2011

ya sudah la..

penyakit orang yang cepat jemu..macam mana nak buat yek?.. aku pun boleh penat kalo macam nie.. aku tak minta la yang aku dijadikan cepat jemu.. macam mana kalo aku dah kawen.. perh susahnya hidup aku.. boleh ke aku jumpa dengan orang yang aku tak kan jemu.. mesti bole kan?.. nama pun ag brutal yang comel :-) itu jela yang aku nak citer sekarang nie.. sikit je kan, tak macam selalu he3..

IZINKAN AKU MENCINTAIMU
Sungguh benar ku cintaimu
Meski kau tak anggap ku ada
Ku tak akan memintamu
Untuk mencintaiku
Ku tak berharap kau cintaiku
Ku tak berharap kau balas cintaku
Yang aku harap kau izinkan aku cintaimu
Cinta ini sudah terlanjur ku miliki dari dirimu
Biarkan cintaku bersamamu
Meski ragaku tak bisa bersamamu

*untuk dia... sampai kat sini ja kisah kita..

Apapun yang terjadi
Ku kan selalu ada untukmu
janganlah kau bersedih
Couse everything’s gonna be ok

*khas untuk abg star :-)
satu2 nyer laki yang xjemu selain daripada ayah..
semoge happy selalu..

Friday, 2 December 2011

STILL SINGLE

maksud aku sekarang nie pun aku still single tapi cam xavailable la plak ha3.. mana lebih ok?.. single or couple?.. ada yang tengah couple kata kalo single lebih baek sebab xyah pk mslah pasal boy kte.. yang ngah single plak kata baek couple sebab kte xase sunyi.. kalo aku plak SUKA HATI KORANG LA hahahahaha... xdak salahnyer kalo nak couple ngan single pun.. dua2 ada cerita sendiri.. ada sedih ngan happy.. jangan frust nongeng sudah..
ok sekarang citer pasal aku plak.. sekarang nie bila aku kira2 balik, dah 9 bulan aku single.. dah xase ape2 pun..  kalo mesej pun ngan kawan2 ja.. kredit aku pun jimat he3.. aku pun sebenarnyer malas nak pk pasal couple nie.. bia la aku single pun janji orang xkacau aku.. lagipun aku nie dah la jenis yang susah nak sayang orang.. nak suka orang pun aku susah.. tapi sekarang aku ase macam suka kat sorang mamat  nie he3.. tapi setakat suka jela.. bese la normal kan kalo kte suka kat orang.. yang peliknyer aku xtau nape aku suka die maybe sebab die simple je kot.. aku kan ske orang yang simple.. name ja simple tapi susah giler nak cari orang yang simple.. kebanyakkan nyer poyo je lebih.. 
sekarang nie aku pelik sikit sebab kalo nak couple pun aku akan time orang yang mintak couple cara gentlemen sikit.. hahahaha gedik kan.. sape la yang nak wat cam 2 kat aku.. nak kata comel pun dak hehehe..
xpela kira cam impian aku ja.. sebab lame single kan.. berangan je lebih.. maksud aku gentlemen 2 aku just nak orang 2 mintak couple face 2 face.. bukan dalam mesej yang macam xboy aku penah wat sebelum nie.. agak2 ada dak laki cam 2 nak wat kat aku :-) ehem sebenarnyer kalo xdak pun xpe tapi kalo ada lagi ok he3.. sekarang nie memang xdak calon pun.. yang mamat aku citer aku suke tadi, aku je yang suke die, die xsuke aku pun.. die pun dah ada awek.. xkisah la.. janji aku apy sekarang nie ngan kawan2 aku..
ok la nanti aku citer apa yang akan jadi seterusnyer..

*semoge aku n die apy selalu :-)
impian aku nak EGO S dah tercapai akhirnyer.. alhamdulillah..
time kasih ayah, ag sayang sangat kat ayah..
walaupun ayah xbeli kat ag pun ag still sayang ayah..

Monday, 7 November 2011

HARI JADI ABG STAR..

dah masok 8.11.2011 so ari nie la hari jadi abg star.. rindunyer aku kat die.. SELAMAT HARI JADI ABG STAR.. semoge panjang umo n sihat selalu.. adik sayang sangat kat abg.. walaupun adik xwish kat abg tapi adik sentiasa ingat befday abg.. xpenah lupa pun.. adik nak wish kat abg tapi adik takot mesej adik just menganggu abg ja.. mana la tau sekarang nie abg dah kawen ke.. abg tetap abg adik sampe bila2.. maafkan adik sebab xwish kat abg taun nie.. selalunyer tiap2 taun adik wish sejak kte kenal.. adik takot makan atie ja ble abg xrply mesej adik.. xkira kat mana pun abg ada adk tetap sayang abg.. sekarang nie ase sedih sebab ngah rindu abg gler2.. adik dah ngok bintang kat lua tapi tetap rindu abg..


p/s: miss u n love u as brother so much :-)

Saturday, 5 November 2011

tentang die-ABG STAR :-)

*part 1
mula2 aku kenal ngan abg star waktu aku form 2.. aku baru ja pakai enset waktu 2.. kira abg star nie laki pertama yang mesej ngan aku la.. nape aku panggil die abg star?.. sebab aku ngan die banyak kenangan berkaitan bintang he3.. 
aku kenal ngan die kre secara kebetulan.. tarikh aku kenal die 27.12.2006.. waktu aku dok lepak2 depan tv, aku pun bace la sekali ucapan selamat taun baru yang ada kat tv2.. kebetulan aku terbaca no abg star.. punyer la banyak no kat tv 2 tapi aku tersangkut plak ngn no abg star.. aku pun miscol die.. die balas balik.. die dah ada awek dah mase 2.. aku jadi adik angkat die.. salu gak kami mesej.. macam2 yang aku citer kat die.. sume masalah aku die tau.. die salu citer pasal awek die.. kalo die ada masalah ngan awek die pun die citer.. aku xkisah sebab aku pun suke kalo die citer masalah die kat aku.. pastu ada la dalam sebulan, aku ngan die xcontact langsung.. waktu 2 memang xbest sebab xdak sape nak dengar masalah aku.. aku ingat die dah xmo kawan ngan aku lagi.. ada la satu ari 2, tiba2 ja die miscol aku.. aku apy sangat.. yela aku rindu gak dkat die sebab dah salu msej tapi bile xmsj ase len ja..
aku tanyer la nape die xmsj aku dah.. aku gtau die yang aku rindu kat die.. die pun cakap yang die rindu kat 'adk kesayangan' die nie he3.. abg star bagitau enset die ilang pastu die xingat no aku so die xley nak gtau aku.. die kata ingat dah xdapat nak contact aku lagi tapi die baru tingat yang die ada tulis no aku kat dalam buku die waktu nak active 5 no aku.. aku ase lega sangat, walaupun sebulan aku xmsj die tapi bersyukur sangat sebab dapat lagi aku nak sembang ngan die.. die kata die betul2 xsengaja nak wat cam 2.. aku paham, xkan la aku nak pakse die..
sejak dari 2 kami pun rapat balik..aku pun dapat tau yang abg star dah putus ngan awek die.. aku bagi die kata2 semangat supaya abg star xterlalu sedih.. macam2 aku wat supaya die xsedih.. aku wat klaka bile msj ngan die.. die kta die apy sangat kalo msj ngan aku.. aku pun apy gak kalo abg star apy..
nak dekat setaun aku kenal ngan abg star, aku xley kalo xmsj abg star.. mula la aku ase rindu ngan die.. walaupun aku nie just adk angkat die tapi abg star saja ja suke2 panggil aku sayang.. die tnyer xmarah ke panggil aku sayang.. aku dengan selambe buaya cakap kat die yang aku xmarah tapi suke hahaha gatal kan..
aku sensitif sikit ngan abg star.. eh bukan sikit tapi banyak la he3.. xley silap sikit aku mesti merajuk ngan die..
yang kelakarnyer abg star xpnde pujuk pmpuan.. patot la awek die tinggalkan die.. kesian kan abg star aku 2.. aku pun apa lagi saja ja nak bagi die blaja cmne nak pujuk pmpuan so aku kena la wat2 merajuk ngan die.. aku xsangka, bersungguh btol nak pujuk aku.. dalam atie aku bertuah la awek abg star nanti.. tapi aku ase jlous ja ble pk abg star ada awek nanti.. aku takot die lupakan adk pmpuan die nie..
abg star aku 2 anak bongsu, xdak adik.. atas die sume laki.. patot la die macam malu2.. n patot la gak die xpnde pujuk pmpuan.. abg star nie tua 2 taun daripada aku.. die sebaya kakngah.. aku salu msj ngan abg star waktu malam, ble siang die bz nak study.. walaupun waktu 2 umo die baru 17 taun tapi perangai die nampak matang xmacam laki len.. e2 salah satu sebab nape aku suke sembang ngan die.. aku ingat lagi 24.10.2007 die ada tanyer aku, aku anggap die sebagai apa sebabnyer waktu 2 kteorg msj pn 'abg-syg'.. dah macam org couple padahal 'abg-adk' ja.. aku pun jawap la macam abg tapi macam pakwe pun ada.. tapi aku jawap 2 gurau2.. die tnyer aku, die suke sakitkan atie aku ke.. aku jawap yup die memang suke sakitkan atie aku.. lepas 2 terus die xdak mood nak mesej ngan aku.. aku pun xtau nape macam 2.. aku ase serba salah ja sebabnyer niat aku cuma nak gurau ja.. xkan la aku selalu sakit atie ngan die.. sedangkan bila aku mesej ngan die, setiap mesej aku bace pastu senyum sampe telinga.. 25.10.2007 die xmesej aku langsung.. walaupun sehari xmesej dah ase rindu.. aku punyer la tunggu mesej die, xdapat2.. n 26.10.2007 die mesej aku.. die kata die sedih bila aku kata yang die salu sakitkan atie aku.. aku bagitau la yang aku just kidding.. xdak niat pun nak sakitkan atie die.. waktu 2 jugak la die terus mintak couple sebab die kata die  sayang kat aku dah lebih daripada adik.. aku tanpa pk terus la time sebab aku pun sayang die lebih daripada abang.. 26.10.2007 la ari rasminyer aku couple ngan die.. tarikh yang xkan aku lupa smpe bile2.. 


(*part 2 akan disambung kemudian :-)

DUGAAN HIDUP AKU

salam.. ari nie baru aku ada mood nak update blog aku nie.. semalam mira tolong check kan result aku.. teruk giler tapi alhamdulillah la.. sekurang kurangnyer aku lulus yg len.. yang xbole blah nyer aku kena repeat ID (INTERIOR DESIGN) iaitu main course.. jawapnyer aku kena tambah lagi satu sem kat uitm nie.. sedih memang la sedih tapi nak wat camne.. redo jela.. aku ingat nak behenti ja tapi aku kesian kat ayah aku.. mesti die sedih kalo aku bagitau die yang aku nak behenti.. sekarang aku salu mimpi ngeri ble aku tau aku kne repeat 1 sem.. time2 cam nie la aku ase aku perlukan abg ----.. bile aku termenung je mesti aku ngah rindu kat die.. seyes rindu sangat.. 8.11 nie befday die.. perlu ke aku wish kat die.. aku takot je bile aku wish kat die, die ase menyampah ja ngok mesej aku.. sok dah ghaye aji.. aku takot nak wish kat die.. xpenah lagi aku xwish befday die.. sedihnyer bile abg aku wat cam 2.. die sendiri cakap aku nie adik die sampe akhir hayat die.. xpela, kalo rindu aku ngok la bintang.. tapi aku ase bukan makin kurang rindu kat die.. makin bertambah ada la.. bole dak sekarang nie aku dapat member macam die.. sedihnyer atie aku nie.. agak2 die dapat ase gak ke yang adk die ngah sedih.. apa pun ak miss gler kat die.. dapat 1 mesej dari die pun jadi la :-(

Saturday, 24 September 2011

NAK TENGOK WAYANG

AKU NAK TENGOK WAYANG CITER BINI2KU GANGSTER XPUN GHAYE TAK JADI..
TAPI AKU XTAU NAK P NGAN SAPE.. MIRA DAH P KL.. AYIE CAM BZ JA NGAN KELAS DIE.. AZAM BZ NGAN SKOLA DIE.. NAZIRAH XDAK KAT SNIE.. ADIK2 PLAK SKOLA..
AAAAAAAAAAAAAA BORINGNYER......... NAK AJAK SAPE NIE.. XDAK SAPE PUN YANG NAK TEMAN AKU.. TIBA2 JA AKU ASE NAK AJAK BUDAK TUT.. TAPI AKU DAH LAME XTEGUR DIE.. DIE PUN XTEGUR AKU.. ABEH TU XKAN LA TIBE2 JA AKU NAK AJAK DIE.. DAH LA NO FON DIE PUN AKU XDAK.. AKU TERPIKIR GAK XKAN LA AKU NAK GANGGU DIE.. DIE KAN DAH AD AWEK.. KAN BEST KALO AD WAN LC.. MISS BETOL LA NGAN DIE.. KALO SEBELOM NIE XDAK MMBER NAK P NGOK WAYANG MESTI DIE YANG TEMANKAN..


XPELA SEKARANG FOKUS NGAN EXAM.. SOK DAH ABEH EXAM BARU PKIR NAK KUA NGAN SAPE..

Thursday, 22 September 2011

miss my bestfren

AKU RINDU NGAN BESTFREN AKU (NAZIRA NAZERI)
DAH LAMA AKU TAK LEPAK NGAN DIE.. ARI TERAKHIR AKU JUMPA DIE WAKTU BUKAK POSE RAMAI2 NGAN BFF AKU YANG LEN.. DARIPADA GHAYE ARITU SAMPE ARINIE AKU TAK JUMPA DIE LAGI.. BANYAK BENDA AKU NAK STORY KAT DIE.. MISS SANGAT TIME AKU LEPAK NGAN DIE.. TERMASUK LA LEPAK NGAN AYIE, AZAM, HANI, N ATIM..
AKU ADA BENDA NAK CITER PASAL MASALAH AKU..
TAPI MASALAH NIE AKU ASE HANYA ORANG LAKI JA YANG PAHAM.. AKU NAK CITER NGAN ABG ---- TAPI DAH LAMA XCONTACT.. LAGIPUN DIE DAH LUPAKAN AKU.. NAK CITER KAT AYIE NGAN AZAM, DORANG PUN BZ.. AKU PUN RINDU GAK NGAN WAN LC.. BFF AKU TP JARANG DAH CONTACT.. WALAUPUN MUKA GUAVA TAPI KALO SEMBANG NAMPAK KEMATANGAN DIE.. SEYES AKU RINDU BETOL NGAN DIE.. ALSO NGAN BFF AKU YANG LEN.. EMM ARAP2 CEPAT LA AKU DAPAT JUMPE NAZIRA :-)




BAJU PUTIH NIE LA BFF AKU :-)
DIE NAMPAK PENDEK KAN HAHAHAHA...




P/S~RAJIN2 KANLAH DIRI KAU TU STUDY AG AZIMAH..
       SEDAR LA KO 2 NGAH MUSIM EXAM SKANG NIE..
(PESANAN UNTUK DIRI SENDIRI)

Friday, 12 August 2011

best xbestnyer sabtu

salam.. dah lame aku xtulis kat blog nie..
arie nie ari sabtu..
aku nak citer best ngan xbestnyer ari sabtu aku nie..
mula2 citer pasal yang xbest dulu..
aku kena siapkan assigment aku ari nie..
bukan la maksud aku kena siapkan sume dalam satu ari nie tapi..
aku kena siapkan sikit2 sebab ari isnin aku kena tunjuk kat lecturer..
payah kan jadi budak ID nie..
tapi xpe mesti ada hikmahnyer..
bukan setakat koje ID koje furniture pun aku kena siapkan..
aku xtau la sempat ke dak aku nak kena siapkan..
dah la penyakit malas aku nie semakin menjadi2..
xpaham aku..
dah la asik nak tido ja..
kalo malam memang koje aku xkan jalan punyer..
nie pun aku dah bazirkan masa 2 arie (khamis ngan jumaat)..
aku xwat koje langsung pun..
so aku kena korbankan sabtu aku nie menjadi sabtu yang xbest..
ok tamat lah suda citer pasal sabtu yang xbest..
sekarang citer pasal sabtu yang best plak..

apa yang bestnyer..
aku masih lagi tingat kejadian semalam lepas abeh kelas CTU..
satu lagi kenangan yang sweet bagi aku..
hahahaha.. citer pasal budak 2 la..
ehem aku senyum ja sampe balik bilik bila tingat balik..
sampe aku termimpi2..
aku memang salu mimpi pasal budak 2 hehehe..
ase kelakar plak..
padahal aku xdak pape pun ngan budak 2..
petang semalam aku buke pose umah ara (tiara nurbani)
yang p sekali mak a.k.a mira duniya, ayah a.k.a fiq, abang sulong a.k.a akbar n musfirah a.k.a fira..
sedap mak ara masak..
pastu best ngok perangai kawan2 aku nie..
macam2 kisah ada..
itulah kisah yang aku tingat ari sabtu nie..
pagi tadi aku col nazira ngan kakngah..
rindu kat depa..
tambah2 nazira..
lame xjumpe die.. xsabar nak tunggu cuti nanti..
bole la kteorang kua buke pose sama2 ngan member len gak (azam, ayie, hani, atim, amir, dad, syed, hasrul, aqil)

p/s~ semoge aku dapat siapkan koje aku nie..
       dengan izin allah s.w.t..
       arap2 penyakit malas aku nie berkurang sementara waktu untuk last projek aku nie (design restoran)

Thursday, 4 August 2011

HATI HATI LA SIKIT ISH..

APA LA NASIB AKU NIE..
NIE KALI KEDUA AKU XLEY MASUK BILIK..
KUNCI AKU HILANG...
NAPE LA AKU XHATI2..
MACAM NIE LA JADINYER..
DOK TERMENUNG BAWAH POKOK PASTU TERTIDO SEMENTARA NAK TUNGGU ROOMATE BALIK KELAS..
HUH SALU AKU WAT JAHAT KAT ORG..
HAA KAN DAH KENA BATANG IDUNG SENDIRI..


TAPI XPE SEBAB AKU ASE CAM APY PLAK..
BLA ORANG YANG KTE SUKE TGUR KTE HEHEHEHE...
WALAUPUN MEN MATA SEKALIPUN TETAP ADA ASE APY..
HAHAHA GATAL PLAK BULAN POSE NIE HU3..
BEST GAK KELAS CTU TD HAHAHAHA...
(ADA CITER SIKIT PASAL KELAS TADI HE3)


YANG AKU ASE LAGI APY SEBAB ARI NIE AKU NAK BALIK BUKAK POSE NGAN AYAH N ADIK2 KAT UMAH..
SEYES ASE BEST :-)
ARI JUMAAT YANG DINANTI HE3..


AKU ADA AJAK MIRA KECHIK A.K.A MAK A.K.A MIRA DUNIYA, BAPAK A.K.A FIQ N KAWAN2 LEN BUKAK POSE UMAH AKU..
YELA BUKAN SALU..
KALO DORANG ADA MESTI LAGI BEST HE3..


TIBA2 JA ASE RINDU KAT BESTFREN NAZIRAH NAZERI..
NAK BUKAK POSE NGAN DIE TAPI DIE XBALIK MINGGU NIE..
DIE BALIK 26.8 NANTI..
E2 PUN NAK DEKAT GHAYE..


XPELA JUMPE SEBELUM GHAYE NANTI..
SAYANG NAZIRA :-)
SAHABAT SELAMANYER..

Monday, 1 August 2011

poseku-ari pertama

ari nie dah mula pose (1.8.2011)
ase sedih sebab first time aku pose xdak sekali ngan family aku..
salu ari first mesti ayah aku yang masak kat uma..
aktiviti berjalan macam besa..
ari isnin mestila p studio..
aku xase lapa pun ari nie.. mesti sebab pose kan?..
kat studio mesti la macam bese aku akan dengar lect aku en nordin yang itam manis memberi khutbah..
smpe la kol 12.. pastu rehat sat p solat kat PI lama a.k.a pusat islam..
abeh solat p studio balik smpe la kol 5..
lepas 2 aku pun balik.. depan pintu bilik jumpa ngn roomate amirah abd shukor (diari cik gedik) punyer tuan..
aku dah janji ngan die nak beli makanan buka pose sama2..
aku mandi n solat.. abeh solat jam kol 6.. aku tengok kat bazaar amai orang.. aku ngan mira pun decide nak p kol 7.. dah kol 7, aku pun turun ngan mira p bazaar..
otw p bazaar ayah aku col..
die tanyer ari nie makan apa?..
aku kata baru nak p beli.. aku tnyer ayah buke pose kat mne?..
ayah kata buke uma opah.. sume adik2 aku ada..
aku tnyer ayah masak ap?..
ayah kata macam2 lauk ada..
jlousnyer aku..
ayah kata cian kat anak die nie..
die kata xpe nanti ari jumaat ayah amek.. bole buke pose kat uma :-)
dah smpe bazaar, orang pertama yang aku jumpa kasha iaitu my class rap n iz, fira, yana n daus..
dorg pun nak beli makanan gak..
aku cam xsangka sekejap ja lauk2 kat bazaar dah abeh..
dah la amai gler orang..
last2 aku ajak mira p DM a.k.a dewan makan ja..
memang naseb xbek la.. aku masuk je dewan ngok amai gler..
penuh dewan makan.. beratur panjang plak 2..
aku ngan mira beratur beli nasi pastu terus balik kolej tapi kteorg singgah sat kat ayor gedegang beli ayor botol ja yang harge 2 ringgit..
dah sampe waktu buke, aku bersyukur sebab dapat gak aku pose ngan buke he3 walaupun tanpa ayah ngan adik2 yang sedap berbuke kat uma opah..
mesti sedap opah masak..




*pengajaran die jangan la beli makanan saat2 akhir macam aku ngan mira.
nanti jadi la macam kami yang terpaksa makan nasi lembik n lauk xsedap..
dah la xdapat beli ayor sejuk..


tapi xpe aku redo.. aku kan orang perak hahahaha... (ada cerita disebalik aku orang perak 2, nanti aku citer ^-^ )

Wednesday, 27 July 2011

aaaaa aku xpaham la....

nape ngan aku nie.... ase menyesal la plak... nape la aku wat keputusan cam nie... sekarang baru aku tau... dulu aku xpk pun kesan die.. sekarang aku xtau nak wat camne... benda dah jadi... so aku kena la teruskan gak walaupun atie aku xikhlas... macam mane nak berkat kalo aku xikhlas.. tapi nak wat camne... aku xtau camne nak bagi atie aku ikhlas... aku pening la... aku xtau nak citer kat sape.. kat sini jela aku bole citer masalah aku walaupun aku tau xdak orang yang akan bace blog aku nie.. ayah.... camne nie... ag xpaham la nape ag jadi camnie.. ag ase cam xley nak teruskan ja.. tapi nak wat camne, ayah dah banyak abehkan duit untuk ag.. bukan sikit tapi banyak... bayangkanlah kalo seminggu 100 ringgt.. kalo sebulan??.. sian ayah keja siang malam untuk anak die..


aku rungsing sebab aku ase aku tersalah pilih cos la kat uitm sri iskandar nie..
aku amek cos interior design.. iaitu reka bentuk dalaman.. dulu aku amek cos nie sebab cikgu aku kata xpernah pun budak2 yang amek cos berkaitan seni xdak keja bila dah abeh blaja so aku pun men tekan la amek cos berkaitan seni.. last2 aku dapat cos nie.. mula2 aku ingatkan senang tapi bila dah masuk baru aku tau camne susahnyer blaja kt U.. selama nie aku ingat bila blaja kt U senang ja.. upenyer waktu zaman skola lagi best.. betul la cakap cikgu2 aku sebelum nie.. aku rindu waktu zaman skola dulu.. macam mane aku nak wat nie.. aku macam xdak semangat ja.. aku perlukan --- -----.. aku betul2 perlukan die.. hanya die ja bole bagi semangat kat aku.. xdak pun orang len yang amek berat pasal aku.. sekarang aku terpaksa teruskan jugak study aku kat sini demi ayah ngan mak aku.. moga2 aku dapat restu dari mereka.. aku perlu blaja cmne nak ikhlaskan atie aku.. aku memang xdak bakat la dalam seni nie.. aku nak jadi POLIS.. TOLONG LA ATIE.. TOLONG IKHLAS..

Wednesday, 20 July 2011

~LELAKI IDAMAN~ CAMNE YEK??

nak gak cerita tapi cam xdak mood ja nak citer, bukan ap.. sekarang nie ngah single pastu nak kena teliti sikit pasal lelaki idaman nie.. yang pasti sye memang ngah SINGLE tp xavailable hahahahaha... nak tau npe xavailable?.. haaa e2 sye cter gak nnti he3.. ada ke cinta sejati utk sye yek?.. payah la nak cari.. 1 dalam sjuta.. dah la sye nie jenis yang susah nak syang kt orang laki nie.. kalo suke 2 normal la tapi klo sayang ish kena pk smpe 100x.. patut la smpe sekarang single.. tapi xkisah la single pun.. klo ada cnte 2 adala.. klo xdak pun xpe, redoo jela he3.. sye nak die datang sendiri.. bukan xmo cari tapi belum mase lagi.. banyak lagi mase ad klo panjang umo.. so xkisah sangat la.. xpe nanti sye senaraikan ciri2 lelaki idaman sye.. kalo dah nme pun lelaki idaman semestinyer nak yang bek2 ja.. tapi klo nak cari laki wat suami setiap kekurangan kte kena terima.. sebab manusia kat dunia nie xdak yang sempurna.. setiap manusai ada melakukan kesilapan.. hahahaha ada gaya cam ustazah dak?.. ustazah ag, ish cam xley caya ja.. xbole blah btol hehehe.. 

xdak kawan xley idop he3..


sye nak citer pasal kawan plak..
kawan sye nie ada dalam 3 kategori..
plik kan?? he3..


first group kawan dekat rumah.. kawan dekat rumah ada 3 orang..
nama fadzilla aka laa, jamilah aka mila n zuria aka joyah spot..
tapi sekarang sejak joyah spot pindah, kteorng dah xrapat ngan die..
yela die dah ada pakwe, mne la nak kua ngan kteorg dah..
laa nie 2 pupu sye.. ayah die ngan ma sye spupu..
sekarang die form 4..
rapat ngan die smpe die pn salu tido kat uma..
dah anggap cam adik jaa.. lagipun die xdak akak..
sume yang die xtau, die tnyer kteorang..
kalo nk kua xsah kalo xajak depa..
macam xbest ja..
mila nie adik angkat sye..
baru abeh spm..
kteorg malam2 memang salu lepak umah die..
ayah n mak die dah macam family kteorang gak..
best sangat dapat member cam dorang nie.. memang satu kepala..
tambah2 kalo bab karok..
memang giler abeh la..


second group mmber skola..
bestfwen sye nazirah, ayie, azam, hatim, dad, amir, wan, aqil, hasrul, syed..
tapi sejak masing2 sibuk sambung blaja, kteorg dah jarang jmpe n kua sme..
nazirah blaja kt polymas kedah, ayie poly unku omar perak, azam form 6 skola smkkppi, hatim kt poly kulim, dad poly penang, amir poly behrang, wan uitm arau, aqil uitm shah alam, hasrul kolej kat tronoh, syed sme cam azam form 6, satu kelas lagi..
sekarang hani dah jd bff sye sekali..
hani blaja kt uitm sri iskandar..
dulu waktu skola walaupun satu kelas tapi xrapat sangat..
sekarang dapat 1 cos, 1 U, 1 kolej..
kadang2 balik pun sme2.. yela umah kteorg dekat ja..
sekarang nie kalo nak kua pun ngan nazirah, ayie, azam, hatim n hani..
yang len 2 dah sibuk ngan hal masing2..
nie la hani farhana mmber 1 cos, 1 U, ngan 1 kolej 2..


dalam gamba nie ada ayie, azam, hani n nazira..


hani n nazira..


sye ngan nazira..


nie gamba waktu wat bbq kat umah dad..
yang tepi sye 2 ayie, belakang die amir n belakang sye 2 zafirah..
bbq nie wat waktu nak dekat exam spm kalo xsilap..




yang tepi sye 2 azam, tepi die syed, tepi syed, hatim n tepi hatim 2 la nazira..








last group ialah mmber2 dekat uitm sri iskandar..
yang paling rapat ngan sye sekarang nie tentu la my roomate..
amirah abd shukor aka mira from klate n nur hidayu abdul mutalib aka ayu from kedah..
sayang sangat ngan dorang 2 nie..
dua2 ada keistimewaan masing2..
mira amek cos town planning.. town planning 2 perancangan bandar dan wilayah..
ayu cos OM, office management.. yela nme pun ayu kena la amek cos yang nampak ayu ha3..
nak jadi setiausaha la katakan..
mmber classmate plak amira rasyidah akak mira kchik, aida hilwa aka wawa, shahirah aka eira..
best mmber ngan dorang nie..
dorang sempoi gler..
ble tension kalo jumpe dorang nie memang ilang la tension 2..
memang akan gelak smpe sakit perut..
mira orang ganu, aida orang kedah, eira plak orang kay el (KL)


pelikkan npe xdak nme laki..
mmber skola pnyer la amai laki daripada pompuan hahahaha...
xtau la npe mmber laki yang nak rapat xdak bknan d atie..
nak dijadikan bff brkongsi cerita suka duka xdak..
yela sebab dah bese ngan ayie, azam n hatim..
xdak pun mmber laki kt U nie yang sempoi cam dorg tau..
ish kat mne la nak cari..
susah tau, sebab 2 la bersyukur sangat ada mmber cam ayie, azam n hatim..
kalo ada mmber yang bole blah pun akasha, akhbar, n wan aka wanted..
wlaupun salu gado ngan wanted tapi dah anggap die mmber..
sme ja cam akasha, dorang anak mnja.. dorang sendiri yang ngaku he3..
AYU, HANI, SYE N MIRA
AYU, MIRA, SYE N KAK HAIZA
MIRA, SYE N AIDA
WAKTU NAK SAHUR-PART 1
MIRA KECHIK
CLASSMATE WAKTU BARU DAPAT STUDIO YANG ADA AIRCOND
HA3 GELAK JELA
DEKAT SUNWAY PYRAMID

CLASSMATE
CLASSMATE WAKTU PART 1
YANG BAJU OREN 2 KASHA, MY CLASS RAP

suka makan???? suka minum????

sye suka makan makanan ala2 kemboja sikit..
bese la, ayah sye kan orang kemboja..
he3..
ayah sye pandai masak tau..
die suke masak daging masak kicap..
sedap sangat..
yela orang salu kata kalo laki masak lagi sedap dari pompuan..
sye pun agak setuju la..
sye lagi suke makan daging daripada ayam..
ble time ghaye sye xsntuh ayam pun sebab ada daging he3..
tambah kalo ada daging masak kicap or rendang..
ayor plak sye paling suke ayor kelapa..
kalo p p.malam gerenti cari ayor kelapa..
tapi orang kata kalo minum banyak sangat xelok..
betol ke??..
sye pun xtau..
yang pasti sye memang suke..

bende yang sye xsuke makan first sekali kerang..
daripada kechik memang xsuke..
xtau npe memang xley nak masok perut..
msti terklua balik..
sayur pun banyak yang sye xmakan..
taugeh, timun, kacang panjang, tomato, terung, pkoknyer memang banyak sayur yang xsuke..

sayur yang sye suke pun bendi, kobis, salad, kacang botol, kangkung..
petai pun sye agak ske he3..

ayor yang sye xbekenan ayor yang brjus buah..
contoh buah tembikai..
ais lemon tea memang la sangat xske..

sory la..
sye bukan gedik tapi nak wat macam mne..
memang sye nie agak cerewet bab makanan nie..

asenyer amai yang xske bendi tapi sye ske..
abang ipar sye kata macam hingus ja bendi kalo masak..
tapi apa sye peduli, dah e2 yang sye suke..

kalo sye nak dengki ngan abang ipar sye, sye boh bendi kalo ngah masak..
gerenti die mrah n xmakan..
biaq p die la...
kurus sikit badan die yang dah membulat lebih daripada orang mengandung hahahaha...
(eh xbek gelakkan orang he3...)

tapi abang ipar sye ensem tau walaupun badan die dah bulat...
amai peminat lagi 2...
npe plak sye cter pasal abang ipar sye nie he3..
sebabnyer sye terlupe nak cter kat last post..
nme die ipin..
nme sebenar arifin..
nampak cam kuang aja kan panggil ipin ja..
tapi nak wat cmne dh bese panggil cmtu..
yela sebelum kawen ngn akak, sye memang rapat ngan die pun..
sye suke die ngan akak sye..
kalo sye xdak nampaknyer akak sye 2 masih ngan ex die yang gelap 2 hahaha...
xbek kutuk, azha nme die..
mke cam syamsul yusof..
alaa anak dato' yusof haslam..
sye arap sgt akak ngan abang ipar sye bahagia hingga akhir hayat..

almak nampaknyer sye dah melalut smpe ke mne tah...
orang nak citer pasal makanan ngan minuman ja td hahaha..
over plak smpe ke akhir hayat plak sye cter nie..

nak gak sye letak pic waktu akak ngan abang ipar sanding he3..