Saturday, 5 November 2011

tentang die-ABG STAR :-)

*part 1
mula2 aku kenal ngan abg star waktu aku form 2.. aku baru ja pakai enset waktu 2.. kira abg star nie laki pertama yang mesej ngan aku la.. nape aku panggil die abg star?.. sebab aku ngan die banyak kenangan berkaitan bintang he3.. 
aku kenal ngan die kre secara kebetulan.. tarikh aku kenal die 27.12.2006.. waktu aku dok lepak2 depan tv, aku pun bace la sekali ucapan selamat taun baru yang ada kat tv2.. kebetulan aku terbaca no abg star.. punyer la banyak no kat tv 2 tapi aku tersangkut plak ngn no abg star.. aku pun miscol die.. die balas balik.. die dah ada awek dah mase 2.. aku jadi adik angkat die.. salu gak kami mesej.. macam2 yang aku citer kat die.. sume masalah aku die tau.. die salu citer pasal awek die.. kalo die ada masalah ngan awek die pun die citer.. aku xkisah sebab aku pun suke kalo die citer masalah die kat aku.. pastu ada la dalam sebulan, aku ngan die xcontact langsung.. waktu 2 memang xbest sebab xdak sape nak dengar masalah aku.. aku ingat die dah xmo kawan ngan aku lagi.. ada la satu ari 2, tiba2 ja die miscol aku.. aku apy sangat.. yela aku rindu gak dkat die sebab dah salu msej tapi bile xmsj ase len ja..
aku tanyer la nape die xmsj aku dah.. aku gtau die yang aku rindu kat die.. die pun cakap yang die rindu kat 'adk kesayangan' die nie he3.. abg star bagitau enset die ilang pastu die xingat no aku so die xley nak gtau aku.. die kata ingat dah xdapat nak contact aku lagi tapi die baru tingat yang die ada tulis no aku kat dalam buku die waktu nak active 5 no aku.. aku ase lega sangat, walaupun sebulan aku xmsj die tapi bersyukur sangat sebab dapat lagi aku nak sembang ngan die.. die kata die betul2 xsengaja nak wat cam 2.. aku paham, xkan la aku nak pakse die..
sejak dari 2 kami pun rapat balik..aku pun dapat tau yang abg star dah putus ngan awek die.. aku bagi die kata2 semangat supaya abg star xterlalu sedih.. macam2 aku wat supaya die xsedih.. aku wat klaka bile msj ngan die.. die kta die apy sangat kalo msj ngan aku.. aku pun apy gak kalo abg star apy..
nak dekat setaun aku kenal ngan abg star, aku xley kalo xmsj abg star.. mula la aku ase rindu ngan die.. walaupun aku nie just adk angkat die tapi abg star saja ja suke2 panggil aku sayang.. die tnyer xmarah ke panggil aku sayang.. aku dengan selambe buaya cakap kat die yang aku xmarah tapi suke hahaha gatal kan..
aku sensitif sikit ngan abg star.. eh bukan sikit tapi banyak la he3.. xley silap sikit aku mesti merajuk ngan die..
yang kelakarnyer abg star xpnde pujuk pmpuan.. patot la awek die tinggalkan die.. kesian kan abg star aku 2.. aku pun apa lagi saja ja nak bagi die blaja cmne nak pujuk pmpuan so aku kena la wat2 merajuk ngan die.. aku xsangka, bersungguh btol nak pujuk aku.. dalam atie aku bertuah la awek abg star nanti.. tapi aku ase jlous ja ble pk abg star ada awek nanti.. aku takot die lupakan adk pmpuan die nie..
abg star aku 2 anak bongsu, xdak adik.. atas die sume laki.. patot la die macam malu2.. n patot la gak die xpnde pujuk pmpuan.. abg star nie tua 2 taun daripada aku.. die sebaya kakngah.. aku salu msj ngan abg star waktu malam, ble siang die bz nak study.. walaupun waktu 2 umo die baru 17 taun tapi perangai die nampak matang xmacam laki len.. e2 salah satu sebab nape aku suke sembang ngan die.. aku ingat lagi 24.10.2007 die ada tanyer aku, aku anggap die sebagai apa sebabnyer waktu 2 kteorg msj pn 'abg-syg'.. dah macam org couple padahal 'abg-adk' ja.. aku pun jawap la macam abg tapi macam pakwe pun ada.. tapi aku jawap 2 gurau2.. die tnyer aku, die suke sakitkan atie aku ke.. aku jawap yup die memang suke sakitkan atie aku.. lepas 2 terus die xdak mood nak mesej ngan aku.. aku pun xtau nape macam 2.. aku ase serba salah ja sebabnyer niat aku cuma nak gurau ja.. xkan la aku selalu sakit atie ngan die.. sedangkan bila aku mesej ngan die, setiap mesej aku bace pastu senyum sampe telinga.. 25.10.2007 die xmesej aku langsung.. walaupun sehari xmesej dah ase rindu.. aku punyer la tunggu mesej die, xdapat2.. n 26.10.2007 die mesej aku.. die kata die sedih bila aku kata yang die salu sakitkan atie aku.. aku bagitau la yang aku just kidding.. xdak niat pun nak sakitkan atie die.. waktu 2 jugak la die terus mintak couple sebab die kata die  sayang kat aku dah lebih daripada adik.. aku tanpa pk terus la time sebab aku pun sayang die lebih daripada abang.. 26.10.2007 la ari rasminyer aku couple ngan die.. tarikh yang xkan aku lupa smpe bile2.. 


(*part 2 akan disambung kemudian :-)

No comments:

Post a Comment